Girne’de konaklayan turist misafirlerimize önerilerimizden biri olan Lefkoşa ve Mağusa turumuz popüler turlarımızdan biridir. Turumuz otelinizden sabah 9:00 – 9:30 arası çıkışla başlamaktadır. Lefkoşa’ya doğru giderken. Makarios’un sarayına panaromik olarak göreceğiz. Makarios Kıbrıs Ortodoks Kilisesi başpiskoposu ve bağımsız Kıbrıs Cumhuriyeti ‘nin ilk cumhurbaşkanıdır. Daha sonra Girne boğazını geçerken Boğaz Şehitliğine uğrayacağız. Kıbrıs harekatı boyunca şehit düşen askerlerin anısına Türkiye tarafından yaptırılan Kıbrıs’ın en büyük şehitliğidir. Daha sonra Lefkoşa’ya giriş yapacağız. Rum tarafını izleyebileceğiniz Yiğitler Burcu parkından geçeceğiz buradan geçerken Ledra Palace sınır kapısını ve sınırın tam ortasında kalan Taksim Futbol sahasını göreceksiniz. Burada osmanlıdan kalma Arap Ahmet Mahallesini de panaromik olarak görmüş olacağız. Barbarlık Müzesi’ni ziyaret edeceğiz. (Başkent Lefkoşada yer alana ve 1963 yılının 24 Aralık gecesinde Kıbrıs Türk alayı doktoru binbaşı Nihat İlhanın eşinin ve 3 çocuğunun banyo küveti içerisinde şehit edildiği evdir.)  Buradan sonra Büyük Han ve Selimiye Camisine uğrayıp, Lefkoşa surlarının kapılarından biri olan Girne Kapısının yanından geçerek Lefkoşa turumuzu tamamlayıp Gazi Mağusa’ya doğru yola çıkacağız.

Lefkoşa, Kıbrıs

Mağusa, Kıbrıs

lefkosa-magosa-turu

Mağusa Turu Detayları

Magosa’ya vardığımız ilk durak yerimiz St. Sophiha Katedrali (şimdiki Lala Mustafa Camii) ve aynı meydanda bulunan Namık Kemal zindanını göreceğiz. Burada bulunan hediyelik eşya mağazalarında Kıbrıs figürlü hediyelikler satın alabilirsiniz. Buradan Venedik Saray kalıntılarını göreceksiniz. Son olarak Kapalı Maraş Sınır Gezisi yapacağız. 1974 Barış harekatı öncesine, Beyruttan sonra dünyanın ikinci güzel tatil bölgesi olan Maraş, harekattan sonrasıda Türk askerileri tarafından alınmak durumunda kalınmıştır. Maraş bölgesindeki yatırımlar Türkler veya Rumlar tarafından yapılmadığı için Harekat sonrasında kullanılmamıştır ve günümüzde halen Magosa büyüklüğünde bir şehir kapalı halde bulunmaktadır. Buranın güzel kum sahiline ve tellerin kenarlarından panaromik bir görünümle turumuzu sonlandırıp otelinize dönüşe geçeceğiz.

Mağusa’nın en büyük ve görülmesi gereken tarihi yerlerinden biride Salamis Harabeleri ve St. Barnabas Manastırıdır. Çok büyük bir alan olup uzun zaman alacağından, bu yeri görmek için bazı yerleri listemizden çıkarabilir veya başka bir turla gezebilirsiniz.

Sadece Size Özel VIP Kıbrıs’ta Turistik Şehir Gezileri Turları Yapıyoruz. (Başkalarıyla/Paylaşımlı/Dolmuş/Otobüs ile Grup Turları Yapmıyoruz.)

Turistik şehir turlarımız paylaşımlı değildir. Yani başkaları ile birlikte paylaşımlı katılabileceğiz geziler yapmıyoruz, sadece siz ve beraberinizdeki kişiler içindir. Özel mercedes vito; 7 kişilik aracımız ile fiyat bilgisi için whatsapp’dan mesaj gönderiniz. Ortalama 6-7 saat sürer.